COMMON SPACE
mykkiblanco_mg_5081_70x100_ny_small.jpg

Stockholm Fringe Festival – communication concept and magazine

Project: Stockholm Fringe Festival
Client: STOFF
Art Director: Konst & Teknik
Copywriter: Johannes Sjöberg
Cover photo: Märta Thisner


The Edinburgh Fringe Festival is the world's biggest arts festival, and these days local Fringe festivals are created yearly in more than 200 cities around the world. The Stockholm Fringe Festival wanted an updated concept that reflected its position as the unexpected, genre-bending and punk-ish alternative on the Scandinavian performance and arts-scene. This is the result. I was involved in the concept development and also worked as editor and copywriter. Online, print and outdoor. 

 STOCKHOLM FRINGE FESTIVAL - INTERNATIONELL SCENKONST I FRAMKANT OCH UTKANT

STOCKHOLM FRINGE FESTIVAL - INTERNATIONELL SCENKONST I FRAMKANT OCH UTKANT

VAD ÄR EN FRINGEFESTIVAL?

VAD ÄR EN FRINGEFESTIVAL?

Vad är då en Fringe för något? Samtliga Fringefestivaler har ett par saker gemensamt. De är alla en folkfest som lyfter fram en intressant, experimentell, rolig och inte sällan galen blandning av internationell och nationell scenkonst. En Fringe rymmer allt från teater, dans och performance till stå-upp komik, cabaret och installationskonst. Det är alltid lätt att ta del av en Fringe, den pågår på olika platser i staden och det är ofta kortare föreställningar så man hinner se flera olika akter på en kväll. Gemensamt för alla Fringe är också att de utgörs av en inspirerande blandning av välkända och nya akter. På en Fringe kan du se det artister du gillar, men också upptäcka morgondagens scenkonststjärnor. Välkommen till årets femårsjubileum av Stockholm Fringe Festival. 

inlay-1-35.jpg
FRINGEFAKTA

FRINGEFAKTA

Den första Fringefestivalen hölls i Edinburgh 1947 och var redan från starten en festival som gjorde på saker på sitt eget sätt. Den skapades av teatergrupper som inte fick delta i den internationella teaterfestival som då hölls i Edinburgh och deras lösning blev att starta en egen festival i utkanten av den officiella. Därifrån kommer också namnet Fringe som betyder just ”utkant” på engelska. Det var ett lyckat projekt. Så lyckat att Edinburgh Fringe Festival numera är världens största kulturfestival med tusentals akter och urmoder till de cirka 270 Fringefestivaler som årligen hålls över hela världen.

KROPP, KNÖLAR OCH KOIRA

KROPP, KNÖLAR OCH KOIRA

Bakom aliaset [ingentinget] finner man konstnären Heidi Edström som de senaste åren har arbetat med en serie spännande verk inspirerade av oformliga knölar.

skjermbilde-2015-03-04-kl-13-31-25.jpg